Du hittar oss även på FacebookFacebook

Lite historia och ett tack

 

Banan 001Det hela började 2004 då min vän Micke Green fick för sig att dra ner mig på något så konstigt som en bana för radiostyrda bilar bara ett stenkast hemifrån. Hur roligt kunde det vara? Eller?!!

Jag kan säga som så att från den dagen ändrades hela tillvaron för min del… jag var fast i den radiostyrda djungeln!! Nu var det bara RC som gällde.

Klubben hette på den tiden MHF-ungdom mellersta Skåne och bestod av mellan 10 till 15 medlemmar. 2005 tog jag tillsammans med Micke Green, Jan Jönsson och Martin Streimert beslutet om att utveckla klubben och första steget var att gå ur organisationen MHF för att istället stå på egna ben för att få bättre kontroll över verksamheten. Med detta så bildades Höörs RC Klubb.

oversikt

Vårt första mål var att påbörja en ombyggnation av banan och området runt omkring.Planen var att byta ut den rangliga förarställningen, rita ny bansträckning, lägga på nytt underlag, ordna kiosk och sekretariat.

Ett längre kontrakt med markägaren förhandlades fram och ett större bidrag från Riksidrottsförbundet förvärvades. Nu var det bara att sätta igång och en lång, rolig och emellanåt frustrerande resa tog sin start med målet att bli den bästa klubben med den bästa banan i Sverige.

Med facit i hand kan jag säga att åtta år senare har vi en anläggning och en bana som håller världsklass. Detta tack vare hårt arbete av fantastiskt lojala medlemmar som ställt upp i vått och torrt och som dessutom år efter år, trots att jag har drivit dem till vansinne med nya projekt och upptåg, ändå gett mig förtroendet att fortsätta verka som klubbens ordförande.

Nu är det ju som så att allt har sitt slut. Personligen känner jag att jag har gett Höörs RC Klubb åtta år av mitt liv och jag har med det nått mitt mål, att se till att klubben har den anläggning vi har idag samt nästan fyrdubblat antalet medlemmar. Det är nu dags för någon annan att ta vid och fortsätta utvecklingen med nya fräscha idéer.

Jag har därför tagit det tunga och svåra beslutet att avsäga mig uppdraget som ordförande med omedelbar verkan. Många kan tycka att det är klumpigt att göra det mitt i en period…och så kan det vara…men det är inte alltid som omständigheter stämmer överens med verklighet.

Tiden inom Höörs RC Klubb har gett mig och min familj så oerhört mycket tillbaka. Det har blivit en del av vårt liv, en del av vår livsstil. Vår sexåriga dotter är i stort sätt uppväxt på banan…vart hon är tillverkad lämnar jag åt er att gissa!! Dessutom har dessa år gett oss oerhört många nya vänner.

Med detta säger jag tack å hej och passar även på att önska all lycka till den nya styrelsen.

Nu väntar nya utmaningar!!

/Jonas Carlsson

fd. ordf. Höörs RC Klubb 2005-2013

Kommenteringen är stängd